🔗 1. Het project

WONEN IN REIJSENDAAL
Ruim en luxe wonen, in een groene omgeving, met alle stedelijke voorzieningen van de grote stad om de hoek. Op de rand van rust en dynamiek, een plek waar landelijk en grootstedelijk wonen samenvloeien. Dat is Wonen in Reijsendaal in Park 16Hoven Rotterdam.

Het plan Reijsendaal is een uniek stukje wonen nabij het waterrijke buitengebied en het grootstedelijke Rotterdam. Twee gerenommeerde architectenbureaus hebben onafhankelijk invulling gegeven aan het gevarieerde plan bestaande uit twee-, drie- en vier geschakelde laanvilla's en zelfs twee kleinschalige appartementengebouwen. Zo is bijna elke woning/appartement in het plan uniek!

De 50 appartementen en woningen uit Fase 1 zijn inmiddels uitverkocht. Fase 2 bestaat, uitgewerkt door twee onafhankelijke architecten, uit de terugkomende laanvilla's in de vorm van twee- en driekappers en een vierkapper, zoals weergeven in onderstaand luchtoverzicht.Het plan wordt gekarakteriseerd door de luxe afwerking en hoogstaande architectonische uitwerking. Zo zijn bijvoorbeeld alle woningen/appartementen standaard afgewerkt met stompe binnendeuren en een zwarte deur met glas in "industriele look" van de hal naar de living. De woningen hebben bovendien standaard een open (hard)houten trap van de begane grond naar de eerste verdieping en een plafondhoogte van ca. 3,1 meter op de begane grond, een kenmerk wat voorkomt in karakteristieke herenhuizen. Bovendien zijn de PV-panelen netjes geintegreerd in het dak en liggen ze dus niet los bovenop de pannen.

Alle woningen/appartementen voldoen bovendien aan de nieuwe strenge BENG-eisen, deze afkorting staat voor: Bijna Energie Neutraal Gebouw. In het kort betekent dit dat alle woningen (muv appartementen) zijn voorzien van onder andere: PV-panelen (geintegreerd in het dakvlak), voorzien van warmtepompen, vloerverwarming en drie(!)dubbelglas! Dat betekent niet alleen comfortabel, maar ook duurzaam wonen!